"...nagyra nőtt palánták... faragott oszlopok, amilyenek a palotákban vannak." (Zsoltárok 144:12)

 

A jellemet és az érettséget nem várjuk el a gyermekektől. Feltételezzük, hogy ezek a dolgok kialakulnak idővel - ez azonban olyan feltevés, ami gátolja a növekedésük lehetőségét. Istennek nagyobb elvárásai vannak gyermekeiddel szemben! Igéjében azt olvassuk:

1) "Fiaink legyenek olyanok ifjúkorukban, mint a nagyra nőtt palánták." Nem a negyvenes, ötvenes vagy hatvanas éveikben, hanem "ifjúkorukban". Nem kell elvesztegetniük fiatal éveiket, már most a növekedésre fordíthatják. Miért hasonlítja Isten az ifjakat palántákhoz? Mert lelki gyökereik vannak, mert képesek felszívni magukba az Istentől kapott táplálékot, erőt és módszereket, mert velük született a sikerre való képesség. "Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, és Isten igéja lakik bennetek, azért legyőztétek a gonoszt" (1János 2:14). Figyelsz? A te gyermekedről van szó!

2) "leányaink pedig, mint a faragott oszlopok, amilyenek a palotákban vannak." Miért hasonlítja Isten a lányokat oszlopokhoz? Először is azért, mert arra tervezte őket, hogy egyenesen álljanak, és támogatást nyújtsanak;nélkülözhetetlen részei az épület szerkezeti egységének. Másodszor azért, mert szépségükkel ékesítik az épületet, felhívják a figyelmet annak nagyszerűségére, és így az emberek csodálni fogják a tervezőt és tulajdonost. A paloták oszlopai a Királyt dicsőítik, Neki készültek, Neki szépek.

 

Gyermekeidnek szükségük van arra, hogy higgyj az Istentől kapott képességeikben, lehetőségeikben. Emlékszel, mit mondott Jézus a gyermekekről? "... ilyeneké a mennyek országa" (Máté 19:14).

Ő hisz a bennük rejlő lehetőségekben. Neked is hinned kell!