"... tegyünk le minden ránk nehezedő terhet ..." (Zsid.12:1)

 

Maverick című könyvében Ricardo Semler ezt írja: "Újabb értekezleten ültünk ... arról esett szó, hogy ötvenezer dollár értékben új iratszekrényeket kellene vásárolnunk. Aznap mégsem vettünk egyetlen új iratszekrényt sem. Helyette úgy döntöttünk, hogy leállítjuk a vállalatot egy fél napra, és megtartjuk a kétévenként esedékes iratátvizsgálást és selejtezést. Az utasítások egyszerűek voltak: megmondtuk mindenkinek, hogy nézzenek bele minden irattartóba, és hajítsanak ki minden lényegtelen papírt. Én voltam a Semco egyik legnagyobb irathalmozója, négy hatalmas iratszekrénnyel, és igényeltem még kettőt. Az irat-nagytakarítás után lefaragtam mindezt egyetlen szekrénnyire, és nagyjából ugyanez történt az egész vállalatnál. A selejtezés olyan jól ment, hogy amikor mindenki végzett, a Semco árverésre bocsátott több tucatnyi használaton kívüli iratszekrényt."


A Biblia ezt írja: "tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát" (Zsidók 12:1).


Hajlamosak vagyunk csupán a bűnökre összpontosítani, és figyelmen kívül hagyjuk a terheket, mert a bűnöket könnyebb felismerni, mint a terheket. Gyakran azonban éppen a terhek tartanak vissza attól, hogy jól futhassuk meg a versenyt. A sikerrel sokszor az a gond, hogy olyan lehetőségeket biztosít számunkra, amelyek azelőtt nem voltak, például, hogy több dolgot birtoklunk és azokat fenn is kell tartanunk. Honnan tudod eldönteni, hogy mi jó számodra, és mi nem? "Nem vonja meg javait az Úr azoktól, akik feddhetetlenül élnek" (Zsoltárok 84:12). Ha lsten visszatart valamit, arra nincs szükséged! "Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" (Zsoltárok 37:4). Ha Jézus az életed Ura, az Ő vágyai válnak a te vágyaiddá is, és az ilyen vágyakat lsten betölti!

 

ALAPIGE: Mt.11:28-30
28 (Jézus mondja:) Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.
29 Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.
30 Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.