"Tágas téren járok, ha a te utasításodat keresem." (Zsoltárok 119:45)

 

Az életben mindig történik valami. Ha megoldod az egyik problémát, már egy másik vár arra, hogy elfoglalja az előpző helyét. Jézus azt mondta: "Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." (János 16:33).

Figyelj meg két dolgot abban, amit mondott!

Először: "bennem békességetek lesz"

Másodszor: "a világban nyomorúságotok van".

 

Isten békéje csak akkor lesz bizonyossággá, ha hallgatsz mindarra és engedelmeskedsz mindannak, amit Jézus mondott. A zsoltáros ezt írta: "Meg akarom tartani törvényedet állandóan, mindörökké [hallgatni, befogadni, szeretni, és engedelmeskedni neki]. Tágas téren járok [szabadságban és könnyedén], ha a te utasításodat keresem [kutatom, kétségbeesetten szükségem van rá] (Zsoltárok 119:44-45 AMP)

Két szó külön is figyelemre érdemes ebben az igében. Az első a "kutatom", ami azt jelenti, hogy keresem és meg akarom találni az igazságot. A másik a "szükség van rá", ami azt jelenti, hogy annak alapelvei szerint élek minden nap. Csak akkor tudsz "tágas téren" - szabadságban és könnyedén - járni, ha ezt a két dolgot megteszed. Az életed nem lesz frusztráló, örömöd lesz körülményeid ellenére is, és nem az utolsó, hanem az első dolgod lesz, hogy Istentől tanácsot kérj. Ha tehát ma elvesztetted a békességedet, kérdezd meg magadtól: "Isten Igéje szerint járok?"

Az engedelmesség nyugalmat ad: "Mi, akik hiszünk [ragaszkodunk Istenhez, bízunk benne, és számítunk rá], bemegyünk abba a nyugalomba..." (Zsidók 4:3)

 

Amint elkezdesz engedelmeskedni Isten Igéjének, "tágas térre" jhutsz. Ő azt akarja, hogy ma is így élj.